امروز : 04 بهمن 1403
معاونت بهداشتی شبکه
دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی کاشان
  • 1397/05/21 - 10:54
  • 28
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
  • /ZduB

کارگاه آموزشی پیشگیری از بیماریهای منتقله از آب و غذا

کارگاه های آموزشی تحت عنوان " پیشگیری از بیماریهای منتقله از آب و غذا " و "آموزش بیماری التور به روش SHEP "، با حضور مراقبین سلامت مرد و زن، بهورزان و تعدادی از پزشکان و پرستاران در مناطق ابوزیدآباد، جواد الائمه و ستاد شبکه بهداشت و درمان برگزار گردید.

کارگاه های آموزشی تحت عنوان " پیشگیری از بیماریهای منتقله از آب و غذا " و "آموزش بیماری التور به روش SHEP "،  با حضور مراقبین سلامت مرد و زن، بهورزان و تعدادی از پزشکان و پرستاران در مناطق ابوزیدآباد، جواد الائمه و ستاد شبکه بهداشت و درمان برگزار گردید.

به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان آران و بیدگل، در این جلسات که به همت واحد پیشگیری و مبارزه با بیماریهای واگیردار شبکه برگزار شد، به اهمیت بیماریهای منتقله از آب و غذا (مخصوصاً التور) به عنوان یک بیماری واگیردار عفونی اشاره و تاکید شد ؛ پیشگیری از بروز و همه گیری این بیماریها با آموزش صحیح و بیماریابی حاصل می شود.

کارشناس بیماریهای واگیردار شبکه گفت: وبا به عنوان یک خطر بالقوه، همیشه کشور ما را تهدید می کند و غفلت از آن می تواند منجر به بروز فاجعه ای جبران ناپذیر گردد.

محمد بلندی افزود: عامل بیماری باکتری ویبریو کلرا می باشد که در آبهای راکد ساحلی و آبهای شور یافت می شود و راه انتقال آن مدفوعی دهانی است. هرفردی که دچار اسهال حاد و آبکی با حجم زیاد باشد مشکوک تلقی می شود و برای اثبات بیماری وی ، نمونه گیری التور در تمامی مراکز جامع سلامت و خانه های بهداشت شهرستان بصورت رایگان انجام می شود.

وی در ادامه اظهار کرد: در برخورد با فردی که دچار چنین علائمی می باشد، نمونه گیری، ارجاع به مراکز جامع سلامت یا بیمارستان، تامین آب واملاح بدن، تکمیل دوره درمان، آموزش تهیه پودر ORS و چگونگی مصرف آن به بیمار یا همراه بیمار ضروری است و اگر ORS در دسترس نبود می توان یک قاشق مرباخوری نمک به اضافه هشت قاشق مرباخوری شکر در یک لیتر آب جوشیده سرد شده حل نمود و به جای آن استفاده کرد.

این کارشناس گفت: مراقبت از آب شامل کلرسنجی از آب شرب منطقه تحت پوشش به صورت روزانه، دفع مدفوع به صورت بهداشتی، بهداشت خوراکیها شامل کنترل کلیه موادغذایی در سطح نگه داری، توزیع و عرضه،گندزدایی مکانهای آلوده و فاضلابها و تشدید مراقبت در مورد نحوه آبیاری سبزیکاران با آب سالم از تدابیر مرکز بهداشتی درمانی در کنترل وبا می باشد.

وی ضمن اشاره به اهمیت استفاده از آب و سبزیجات سالم برای پیشگیری از ابتلا به التور، روشهای سالم سازی آب و سبزی را شرح داد:

روش سالم سازی آب:

1-جوشاندن آب به مدت 3 دقیقه
2-گندزدایی آب با محلول کلر مادر یا قرص کلر
3-پاستوریزاسیون آب با استفاده از گرما و نور خورشید
4-افزودن 5میلی لیتر آب لیمو برابر یک قاشق مرباخوری در یک لیتر آب و استفاده بعد از حداقل 30 دقیقه

روش سالم سازی سبزی :

سالم سازی سبزیجا ت شامل 4 مرحله است
1- پاکسازی : پاک کردن و شستشوی سبزی با آب سالم
2- انگل زدایی : 3 قطره مایع ظرفشویی در یک لیتر آب ، ایجاد کفاب و قرار دادن سبزی در آن و برداشتن سبزی پس از 5 دقیقه
3- گندزدایی : ریختن یک گرم (نصف قاشق چایخوری) پودر پرکلرین 70درصد در 5 لیتر آب و قرار دادن سبزی به مدت 5 دقیقه
4- شستشو و آبکشی : شستشو با آب سالم جهت جداشدن باقیمانده کلر از سبزیجات

بلندی در پایان سخنان خود در راستای کنترل بیماری التور به توصیه های بهداشتی اشاره کرد و افزود:

با خرید موادغذایی از فروشگاه های بهداشتی، خودداری از مصرف بستنی های سنتی و شیرینی های خامه ای در فصل تابستان، استفاده از شیر و فراورده های لبنی پاستوریزه، استفاده از آب سالم در شستشو و طبخ موادغذایی، اطمینان از تهیه بهداشتی سالادهای فصل در ساندویچی ها، سالم سازی سبزیجات، شستن دستها با آب و صابون حداقل به مدت 20ثانیه و همچنین دور نگه داشتن مواد غذایی از دسترس حشرات و جوندگان و سایر حیوانات موذی می توان در پیشگیری از ابتلا به بیماری های منتقله از آب و غذا گام موثری برداشت.

  • گروه خبری : گروه های مطالب,اخبار معاونت
  • کد خبر : 107857
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید