- 1391/04/25 - 06:55
- زمان مطالعه : 1 دقیقه
- /ZQ4B
رعایت نکات بهداشۣتی جهت پیشۣگیری از ابتلا به بیماری تب کریمه کنگو
با توجه به شروع فصل گرما و تکثیر و فعالیت کنه ها و احتمال بروز مواردی از بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو ، گروه های در معرض خطر از جمله بازرسان بهداشتی دامپزشکی ، دامداران ، قصابان ، سلاخان و نقل و انتقال دهندگان دام را در این زمینه رعایت کنند .
کارشناس بهداشت محیط شبکه بهداشت و درمان گفت : با توجه به شروع فصل گرما و تکثیر و فعالیت کنه ها و احتمال بروز مواردی از بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو که بیماری قابل انتقال به انسان و حیوان است و به لحاظ مخاطرات بالقوه این بیماری برای جمعیت انسانی ، گروه های در معرض خطر از جمله بازرسان بهداشتی دامپزشکی ، دامداران ، قصابان ، سلاخان ، نقل و انتقال دهندگان دام باید نکات بهداشتی را در این زمینه رعایت کنند .
خانم خاتمی در این خصوص به نکات ذیل اشاره کرد:
- خودداری از کشتار غیرمجاز دام
- خودداری از خرید گوشت فاقد مهر دامپزشکی
- خودداری از نگهداری گوشت در خارج از یخچال
- پرهیز از تماس غشاهای مخاطی بدن با خون و ترشحات دام
- خودداری از عرضه و فروش فراورده های دامی در حاشیه خیابان
- استفاده از دستکش هنگام خردکردن گوشت
- خودداری از قراردادن چاقو یا کارد در بین لب ها
- شستشو و ضدعفونی دست ها ، وسایل و البسه پس از کار روزانه
- اطمینان از عدم وجود خراش و جراحت پوستی پیش از آغاز کار
- خودداری از جداسازی و له کردن کنه های موجود روی بدن دام
- سمپاشی مرتب دامداری و دام به منظور مبارزه با انگل های خارجی خصوصا کنه ها
- در صورت ایجاد هر گونه زخم یا جراحت جلدی در حین کشتار مراجعه سریع به مراکز درمانی
- در صورت خرید گوشت و جگر در داخل یخچال به مدت 24 و 48 ساعت نگهداری و سپس مصرف گردد.
- در صورت هر گونه جراحت و زخم در دستها از کشتار دام و یا تماس با امحاء و احشاء دام بدون دستکش مناسب خودداری گردد.

نظر دهید