امروز : 04 بهمن 1403
معاونت بهداشتی شبکه
دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی کاشان
  • 1397/11/08 - 10:48
  • 26
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
  • /ZsvB

از ابتدای مهرماه 1395 و آغاز فعالیت سامانه یکپارچه بهداشت (سیب)

تاکنون اطلاعات بیش از 108000 نفر در شهرستان آران و بیدگل در این سامانه ثبت شده است.

 تاکنون اطلاعات بیش از 108000 نفر در شهرستان آران و بیدگل در این سامانه ثبت شده است.


به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان آران و بیدگل، سرپرست شبکه بهداشت و درمان گفت: همزمان با راه اندازی سامانه یکپارچه بهداشت (سیب) اطلاعات بیش از 108000 نفر در شهرستان در این سامانه توسط کارشناسان و مراقبین سلامت مراکز سلامت جامع شهری و روستایی ثبت شده است که از این تعداد 49.35 درصد زنان و 50.65 درصد مردان بودند.


دکتر اعظم باقری افزود: یکی از مزایای سامانه سیب بحث ملی و کشوری بودن آن است و در حال حاضر تمام نظام سلامت و بهداشت به صورت شبکه ای این کار را انجام می دهند.


سرپرست شبکه بهداشت و درمان شهرستان آران و بیدگل با بیان اینکه از ابتدای مهرماه 95 هرگونه ثبت، جمع آوری و گزارش دهی اطلاعات به صورت کاغذی در سطح کشور ممنوع و صرفاً از طریق سامانه سیب انجام می شود گفت: ثبت اطلاعات و سوابق بیمار در سامانه، به پزشک برای تشخیص بهتر بیماری کمک می کند.


دکتر باقری تصریح کرد: یکی از اهداف مهم در حوزه بهداشت، پرونده الکترونیک سلامت برای مردم کشور بود که سامانه "سیب” برای تحقق این هدف، راه اندازی شده است و هم اکنون در دانشگاه های علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی، شبکه های بهداشت و درمان و سایر مراکز ارائه دهنده خدمات سلامت در کشور در حال خدمت دهی است.


سرپرست شبکه بهداشت و درمان اظهار کرد: راه‌اندازی سامانه یکپارچه بهداشت (سیب) که در راستای ارائه خدمات بهداشتی درمانی در قالب برنامه‌ها و پروژه‌های تحول نظام سلامت اجرا می‌شود، تمام اطلاعات مربوط به خانوارها، نوع خدمات بهداشتی درمانی مورد نیاز در مراکز و پایگاه‌های جامع سلامت و خانه‌های بهداشت در این سامانه وارد و ثبت می‌شود و تمامی پوشه‌های خانوار و دفاتر مربوط به خدمات و برنامه‌های بهداشتی درمانی جمع ‌آوری می شود.


دکتر باقری در بخش دیگری از سخنان خود ضمن اشاره به ویژه گی های منحصر به فرد سامانه یکپارچه بهداشت ( سیب) اذعان داشت: در این سامانه، هر اقدامی که در حوزه بهداشت برای افراد انجام می شود، از نوزادی که واکسن دریافت می کند تا فرد سالمندی که تحت مراقبتهای مختلف قرار می گیرد، وارد سامانه می شود و در این سامانه به صورت لحظه ای می توان شاخص ها را مشاهده و برای مسایل مختلف برنامه ریزی کرد و آموزش های مختلف را ارائه داد.


سرپرست شبکه ادامه داد: تاکنون 86.34 درصد افراد تحت پوشش مراکز شهری بالای 50 هزار نفر و 94.53 درصد افراد تحت پوشش مراکز روستایی و شهرهای زیر 20 هزار نفر حداقل یکبار خدمت دریافت کرده اند.


وی با بیان این که بارزترین مزیت سامانه سیب بحث ملی و کشوری بودن آن است گفت: در حال حاضر تمام نظام سلامت و بهداشت به صورت شبکه ای این کار را انجام می دهند، ثبت اطلاعات و سوابق بیمار در سامانه، به پزشک برای تشخیص بهتر کمک می کند و باعث می شود تا سابقه بیمار به صورت دقیق و قابل اعتماد و نه به بر اساس حافظه فرد یا پرونده های کاغذی که ممکن است کم و زیاد شود، در دسترس باشد تا روند درمان و سایر اقدامات علمی تر و با اعتماد بیشتر انجام شود.


دکتر اعظم باقری در پایان گفت : در سامانه سیب پرونده هر فرد در تمام کشور مشترک است، بنابراین توصیه می شود همه مردم به پزشک خانواده مراجعه کنند و از پزشکان خانواده درخواست کنند اطلاعات سلامتی آنها را وارد سامانه کنند، نکته قابل توجه این است که این اطلاعات محرمانه است و غیر از پزشک و مدیر ارشد استان شخص دیگری به این اطلاعات دسترسی نخواهد داشت.

  • گروه خبری : گروه های مطالب,اخبار معاونت
  • کد خبر : 107928
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید