امروز : 04 بهمن 1403
معاونت بهداشتی شبکه
دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی کاشان
  • 1397/08/01 - 09:04
  • 34
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
  • /ZKuB

همزمان با هفته ملی سلامت زنان

کلاس آموزشی سرطان های شایع در زنان برای رابطین بهداشتی پایگاه سلامت فاطمیه برگزار گردید.

کلاس آموزشی سرطان های شایع در زنان برای رابطین بهداشتی پایگاه سلامت فاطمیه برگزار گردید.


به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان آران و بیدگل، پزشک مسئول پایگاه سلامت فاطمیه در این کلاس آموزشی در ابتدا به سرطان های شایع در بین زنان در جامعه اشاره کرد و گفت: معمولاً زنان بیشتر از مردان نسبت به انجام معاینات توصیه شده پزشکی و غربالگری ها توجه نشان می دهند اما بسیاری از بیماری ها از جمله سرطان در دوره های اولیه بروز نشانه های آشکاری ندارند یا اینکه ممکن است این نشانه ها از سوی افراد مبتلا چندان جدی گرفته نشود.


دکتر لیلا ساکنی افزود: نکته مهم در ارتباط با سرطان شناخت بیماری در مراحل اولیه است چرا که این موضوع می تواند معادله مرگ و زندگی را برای بیماران تغییر بدهد.


وی اذعان داشت: گذر زمان تنها عاملی است که در پیشرفت سرطان برگشت ناپذیر است و دقیقاً به همین دلیل در جهان، کمپین های زیادی برای اطلاع رسانی درباره انواع سرطان به ویژه آن دسته که شیوع بیشتری در میان زنان دارند به راه افتاده است. این کمپین ها تلاش می کنند تا با اطلاع رسانی درباره علائم و نشانه های اولیه سرطان، آمار مرگ و میر ناشی از آن را کاهش داده و در واقع فرصت بیشتری برای درمان این بیماری فراهم کنند.


دکتر ساکنی در ادامه به بیماری سالک و روش پیشگیری از ابتلا به آن اشاره کرد و توضیحاتی را در این زمینه برای مراجعین بیان کرد.


مراقب سلامت پایگاه سلامت فاطمیه نیز در سخنانی ضمن گرامیداشت هفته ملی سلامت زنان در زمینه تحرکات فیزیکی و ورزش برای زنان سخنانی را بیان کرد.


زهرا دهقانی گفت: فعالیتهای ورزشی منظم به همراه تغذیه مناسب می تواند در بالابردن ضریب سلامت زنان و پیشگیری از بیماریها که از علل عمده مرگ و ناتوانی آنها در سراسر دنیا است ، مؤثر باشد.


دهقانی اظهار داشت: افزون بر این تحرکات جسمانی مستمر در جلوگیری از ابتلا به امراض قلبی و عروقی نقش به سزایی دارد. این امراض که شامل بیماریهای قلبی، فشار خون و ضربان قلب بالا است، یک سوم از علل مرگ و میر زنان در سراسر دنیا را تشکیل می دهد، برای نمونه بیماریهای قلبی و عروقی نیمی از مرگ و میرهای زنان بالای 50 سال در کشورهای در حال توسعه بوجود می آورد.


وی گفت: فعالیتهای فیزیکی منظم به همراه رژیم غذایی مناسب یکی از مؤثرترین روشهای کنترل چاقی و باقی ماندن در وزن بدنی ایده آل در میان زنان است . آمار مبتلایان به دیابت در دنیا بیانگر این واقعیت است که دیابت می تواند بیماریهای قلبی و عروقی را تشدید کند و منجر به بروز کوری، آسیب سیستم عصبی، نارسایی کلیه، زخم های لاعلاج و در نهایت قطع پا شود.


این مراقب سلامت در ادامه افزود: تحقیقات اخیر نشان می دهد که فعالیتهای فیزیکی منظم و ایجاد تغییراتی در رژیم غذایی می تواند از بروز بیش از نیمی از بیماریهای دیابت پیشگیری نماید.


وی در پایان گفت: فعالیتهای فیزیکی معمولاً عامل مهمی در پیشگیری از پوکی استخوان نیزمی باشد. پوکی استخوان از جمله بیماریهایی است که موجب ضعیف شدن و شکنندگی استخوانها می شود .


در حاشیه این مراسم از یک مادر نمونه که دارای دو فرزند دوقلو که با شیر مادر تغذیه می شدند با لوح تقدیر و هدیه تقدیر شد. 

  • گروه خبری : گروه های مطالب,اخبار معاونت
  • کد خبر : 107887
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید