امروز : 03 بهمن 1403
معاونت بهداشتی شبکه
دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی کاشان
  • 1403/08/27 - 13:58
  • 92
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
  • /Z7kU
به مناسبت روز جهانی و هفته ملی دیابت:

همایش دیابت و پوکی استخوان ویژه بیماران دیابتی شهر نوش آباد برگزار شد.

به مناسبت روز جهانی و هفته ملی دیابت، همایشی با موضوع دیابت و پوکی استخوان ویژه بیماران دیابتی در سالن شهید راحمی نوش آباد برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان آران و بیدگل، در این همایش پارسا بوجاری کارشناس مراقبت زخم، توضیحات مفصلی در خصوص مراقبت پا و راههای پیشگیری و مراقب از زخم های پا در بیماران دیابتی ارائه داد.

وی بیان کرد: با گذشت زمان، دیابت می‌تواند منجر به عوارض مختلفی شود که بسیاری از آن‌ها در صورت عدم شناسایی و رسیدگی به موقع می‌توانند بسیار جدی و خطرناک باشند. یکی از این عوارض بسیار شایع، مشکلات و زخم‌های پا در افراد مبتلا به دیابت است. 

ایشان تصریح کرد: زخم‌های دیابتی در پا می‌تواند به عوارض جدی‌تری از جمله عفونت‌های عمقی پوست، استخوان و قانقاریا (پوسیدگی و مرگ بافت) منجر شود. در صورت قانقاریا گسترده، بیمار ممکن است نیاز به قطع عضو داشته باشد. با این حال، در اکثر مواقع با مدیریت سطح قند خون و انجام مراقبت روزانه از پا می‌توان از این امر جلوگیری کرد.

بوجاری به راههای پیشگیری از مشکلات پا در بیماران مبتلا به دیابت، اشاره کرد و افزود: بیماران دیابتی می‌توانند با کنترل سطح قند خون خود، انتخاب جوراب و کفش مناسب، ترک سیگار، اجتناب از فعالیت‌های آسیب‌رسان به پا، مراقب از پاها هنگام کوتاه کردن ناخن‌ها و شست‌وشوی روزانه پا، از زخم پای دیابتی جلوگیری کنند. 

وی در پایان تاکید کرد: در صورت مشاهده زخم یا ترک عمیق روی پا، احساس درد، تورم و بد شکلی در پاها، وجود زخم های سیاه رنگ با یا بدون ترشح، وجود تغییر رنگ در پاها به شکل کبودی، رنگ پریدگی، قرمزی و یا سیاهی به پزشک معالج مراجعه کنید.

در ادامه دکتر مجید کبرایی متخصص مغز و اعصاب در خصوص پوکی استخوان، اذعان داشت: پوکی استخوان یا استئوپروز در واقع بیماری است که در آن توده استخوان کم و بافت آن ضعیف و متعاقب آن بسیار شکننده می گردد.

وی با اشاره به تاثیر دیابت بر تشدید پوکی استخوان، گفت: دیابت یکی از بیماری هایی است که ممکن است در فرد مبتلا تا سال های متمادی علامت ظاهری نداشته باشد اما چه در شکل خاموش و چه در شکل بارز می تواند منجر به تشدید پوکی استخوان شود. همچنین برخی از عوارض دیابت مانند نوروپاتی، ضعف عضلانی، افت قند خون و مشکلات بینایی می‌توانند خطر افتادن و شکستگی را افزایش دهند. 

ایشان به عوامل خطر افزایش دهنده احتمال شکستگی در دیابت اشاره کرد و افزود: عدم کنترل مناسب قند خون، کاهش بینایی و شنوایی، ضعف حفظ تعادل، عدم توجه به زخم پاها و آسیبهای عصبی و سکته های گذشته، کاهش قند خون و کم تحرکی، مصرف برخی از داروها، عوامل محیطی، فراموشی و ... از عوامل افزایش دهنده احتمال شکستگی در بیماران دیابتی می باشد.

دکتر کبرایی در خصوص روش های پیشگیری و درمان پوکی استخوان در افراد دیابتی تاکید کرد: با رژیم غذایی سرشار از کلسیم و ویتامین D برای سلامت استخوان ها، ورزش، سبک زندگی سالم، عدم مصرف سیگار و الکل می توان به مدیریت دیابت کمک کرد.

در پایان این همایش که به همت مرکز خدمات جامع  سلامت ثامن الحجج نوش آباد و با همکاری واحد مبارزه با بیماری های غیرواگیر شبکه، انجمن دیابت شهرستان، شهرداری نوش آباد و پشتیبانی خیرین شهر نوش آباد برگزار شد، از بین شرکت کنندگان قرعه کشی و جوایزی اهدا شد.

  • گروه خبری : مبارزه با بیماری ها,اخبار معاونت
  • کد خبر : 136579

تصاویر

مدیر سایت
خبرنگار

مدیر سایت

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید