امروز : 03 بهمن 1403
معاونت بهداشتی شبکه
دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی کاشان
  • 1403/07/07 - 13:21
  • 30
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
  • /ZaKS
به مناسبت هفته ملی سالمند:

کارگاه آموزشی با موضوع سلامت روان در سالمندی برگزار شد.

به مناسبت هفته ملی سالمند،کارگاه آموزشی سلامت روان در سالمندی ویژه بازنشستگان تامین اجتماعی، در محل سالن شهید استادی شبکه بهداشت و درمان برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان آران و بیدگل، در این کارگاه کارشناس ارشد روانشناسی گفت: دوران سالمندی یکی از مراحل رشدی مهم و طلایی انسان است اگر چه دوران سالمندی محدودیت های خاص خود را دارد، اما سالمندی موفق می تواند یکی از مراحل لذت بخش زندگی باشد و سالمندان به عنوان ذخیره های تجارب غنی و انتقال  دهنده های بار فرهنگی می توانند در نقش مشاور برای سایر اقشار جامعه عمل کنند.

محبوبه سنبلی افزود: طبق تحقیقات به عمل آمده برخی توانایی ها مانند توانایی های جسمی، عملکرد هوش و ... به طور طبیعی با افزایش سن کاهش می یابد که می توان با یکسری فعالیت های ورزشی و مطالعه، تغذیه، بودن در جمع و همچنین برنامه ریزی برای اوقات فراغت، کیفیت زندگی را در این دوران بهبود داد.

وی ضمن اشاره به راهکارهایی برای بهبود سلامت روان سالمندان، اذعان داشت: سالمندی هم مانند همه دوره‌های دیگر زندگی جذابیت‌های خاص خودش را دارد اما اینکه یک فرد سالمند چقدر از روند زندگی، موفقیت‌ها و شرایط فعلی‌ راضی است نقش بسزایی در حس و حال و روحیه او دارد.

وی با بیان این که سالمندان باید استفاده از حافظه خود را تمرین کنند، تصریح کرد: درگیر کردن منظم مغز با تمرینات مختلف می‌تواند به بهبود یادآوری کوتاه ‌مدت و بلندمدت کمک کند. به‌عنوان‌ مثال فهرستی از اقلام مواد غذایی مورد نیاز، اشعار مورد علاقه‌ تان یا پایتخت کشورها تهیه کنید و تمام تلاش خود را برای به خاطر سپردن آن انجام دهید. سپس یک ساعت بعد خود را امتحان کنید تا ببینید چند مورد را به خاطر می‌آورید. ایده‌های دیگر برای تمرین مهارت‌های تقویت حافظه عبارت‌اند از: انجام عملیات ریاضی در ذهن، ترسیم نقشه جایی که اخیراً در آن حضور داشته‌اید و یا حفظ متن آهنگ محبوب یا حل جدول هست.

وی همچنین به نقش رژیم غذایی در سلامت روان سالمندان اشاره کرد و افزود: رژیم غذایی نه‌ تنها از نظر جسمی بر بدن تأثیر میگذارد، بلکه می‌تواند سلامت روانی را برای بهتر یا بدتر شدن، تحت تأثیر قرار دهد. پذیرش یک رژیم غذایی متعادل و مناسب غنی از غلات سبوس‌دار، میوه‌ها و سبزی‌ها، پروتئین‌های بدون چربی و چربی‌های سالم مانند روغن‌ زیتون، سلامت مغز را تقویت کرده و حتی با احتمال کاهش افسردگی و کاهش خطر زوال عقل همراه است.


ایشان در خصوص نقش ورزش بر سلامت روان سالمندان، گفت: ممکن است ورزش کردن بیشتر به خاطر فواید جسمی خود شناخته ‎شود اما یک فعالیت ضروری برای ارتقای سلامت روان سالمندان نیز هست. ورزش با افزایش مواد شیمیایی مربوط به ایجاد احساس خوب در مغز باعث بهبود خلق ‌و خوی سالمندان می‌شود و همچنین هورمون‌های استرس‌ زا را کاهش می‌دهد و خود، درمانی برای کنترل افسردگی و اضطراب است.

این گزارش حاکیست: در پایان این کارگاه که به همت واحد سلامت خانواده و جوانی جمعیت و با همکاری واحد سلامت روان مرکز بهداشت شهرستان آران و بیدگل برگزار گردید، به دو نفر به قید قرعه جوایزی اهدا شد.

  • گروه خبری : سلامت خانواده,اخبار معاونت
  • کد خبر : 132250

تصاویر

مدیر سایت
خبرنگار

مدیر سایت

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید