امروز : 04 بهمن 1403
معاونت بهداشتی شبکه
دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی کاشان
  • 1396/10/28 - 09:54
  • 25
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
  • /ZrtB

برگزاری جلسه آموزشی زئونوز و مالاریا

جلسه آموزشی بیماری های زئونوز و مالاریا برای داوطلبین سلامت شهرستان آران و بیدگل در سالن شهید استادی شبکه بهداشت و درمان برگزار گردید.

جلسه آموزشی بیماری های زئونوز و مالاریا برای داوطلبین سلامت شهرستان آران و بیدگل در سالن شهید استادی شبکه بهداشت و درمان برگزار گردید.

به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان در ابتدا کارشناس مسئول واحد مبارزه با بیماری های واگیر در زمینه این دو بیماری سخنانی را بیان کرد.


علیرضا معلمی در ادامه افزود: بیشترین خطر انتقال این بیماریها به انسان در زمان تماس مستقیم و یا غیر مستقیم انسان با حیوانات، محصولات آنها و یا محیط زندگی آنها می باشد.


وی افزود: بیشتر از 60 درصد عوامل عفونی تازه شناخته شده که در دهه های گذشته انسانها را تحت تاثیر قرار داده است دارای منشاء حیوانی بوده اند. 70 درصد از بیماریهای مشترک بین انسان و حیوان از حیات وحش نشات گرفته است.


معلمی در پایان گفت: بعضی از بیماریهای قابل انتقال بین انسان و حیوان از طریق غذا( تب مالت، سل)، برخی  از راه  گزیده شدن بوسیله پستانداران (هاری) و یا گزش حشرات( تب دره ریفت) و گروهی از طریق آلودگی محیط زیست (هیداتیدوزیس) قابل انتقال هستند.


در ادامه این کلاس آموزشی کارشناس زئونوز شبکه نیز در زمینه بیماری مالاریا و زئونوز و همچنین گزارشی را در زمینه این بیماری در شهرستان ارائه نمود.


محمد شوقیان داور گفت: هر بیماری که بطور طبیعی از حیوان مهره دار به انسان و یا بالعکس منتقل شود در گروه زئونوزها قرار می گیرد. بیماریهای قابل انتقال بین انسان و حیوان از قرنها پیش تشخیص داده شده و در حدود 200 تا از آنها توصیف شده اند. این گروه از بیماریها بوسیله انواع عوامل بیماریزا از جمله باکتری ها، انگلها، قارچها و ویروس ها ایجاد می شوند.


کارشناس زئونوز شبکه بهداشت و درمان درادامه اذعان داشت: بیماریهای قابل انتقال بین انسان و حیوان هنوز هم یک تهدید مهم برای بهداشت عمومی هستند اما بسیاری از آنها مورد غفلت قرار گرفته اند و به عبارت دیگر بوسیله سیستم بهداشتی برخی کشورها در سطوح ملی و بین المللی در اولویت قرار نگرفته اند و بنابراین با وجود اینکه این بیماریها قابل پیشگیری هستند سالانه صدها هزار انسان را در تمام جهان بخصوص در کشورهای در حال توسعه تحت تاثیر قرار می دهد.


شوقیان در پایان سخنان خود به بیماری مالاریا اشاره کرد و گفت: بیماری ایجاد شده توسط انگل مالاریا که به عنوان بیماری مالاریا نامیده می شود ، می تواند نشانه های متنوع و گسترده ای داشته باشد که می توان آن ها را به دوره کمون یا بیماری خیلی خفیف و شدید وحتی مرگ طبقه بندی نمود ولی عموماً بیماری مالاریا را به دو نوع خفیف و شدید طبقه بندی می کنند و در کل مالاریا بیماری علاج پذیری است که لازمه درمان آن تشخیص و اقدام به موقع و درست می باشد.

  • گروه خبری : گروه های مطالب,اخبار معاونت
  • کد خبر : 107813
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید